- 9 اردیبهشت 1398
- توسط مدیر
- انواع ورق کارتن
انواع ورق کارتن در ساخت جعبه بسته بندی کاغذی که مواد اولیه آن از کاغذ و مقوای باطل شده ساخته شده و در صنایع بسته بندی و کارتن مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کاغذ در گرماژ مختلف از حدود ۱۱۰ گرم و بالا تر ساخته می شود و با توجه به درخواست مشتری به شکل رول های مختلف به بازار عرضه می شود. هر مقدار این لایه ورق ضخیم تر باشد کیفیت بسته ساخته شده از آن بالاتر خواهد بود و قابلیت حفاظت و حمل بیشتری دارد. انواع ورق کارتن بسته بندی در ادامه با جزئیات بیشتر بررسی شده است.
ورقهای فلوت، ورقههایی با قوسهای S و از جنس مقوا هستند. برای ساخت انواع کارتن، این ورقهها در میان ورقههای مقوایی قرار میگیرند. صفحه و جداکننده بنا به نیاز مشتری از مقوای کنگرهدار تولید میشوند. انواع ورق کارتن بیشتر در سه نوع دولایه یا سینگل فیس (یک کنگره و یک کاغذ در زیر)، سهلایه (یک کنگره و دو کاغذ در دو طرف) و پنجلایه (دو کنگره، یک کاغذ در وسط و دو کاغذ در دو طرف) هستند.
فلوت
فلوت کارتن همان کاغذ موج دار کنگره ای میباشد که بین لایه های مسطح کارتن قرار میگیرد. موج دار بودن فلوت ها به انواع آنها بستگی دارد. رنج گام های فلوت در ورق سازی به A,B,C,E,F تقسیم بندی میشوند که هر کدام برای مصارف گوناگون در تولید کارتن مورد استفاده قرار میگیرند. در این مقاله کاربرد، ضخامت و تعداد کنگره ها را بررسی خواهیم کرد.
فلوت A: این فلوت حدودا میان ۱۲۵_۱۰۵ کنگره در هر متر ورق میباشد که برای اجسام شکستنی و بسیار شکننده همانند لوازم خانگی و برقی استفاده میگردد. کارتنی که توسط فلوت A ساخته شده باشد تحمل وزنی حداکثر ۱۵ کیلوگرم را خواهد داشت که ضخامت آن چیزی میان ۴.۵ تا ۵ میلی متر میباشد.
فلوت B: یکی از مناسب ترین نوع فلوت در کارتن های مخصوص لوازم شکستنی با قدرت ضربه گیری بالا فلوت B میباشد که با داشتن میانگین دندانه هایی ۱۵۰_۱۲۵ با ضخامت ۳_۲ میلی توانایی تحمل وزن ۱۳ کیلویی را دارند.
فلوت C: مقاومت دندانه یا کنگره های فلوت C نسبت به فلوت های A,B کمتر است. کارتنهایی که با چنین فلوتی ساخته میشوند بسیار کاربردی تر هستند و برای بسته بندی های محصولات مختلف استفاده میشوند. ضخامت این فلوت حدودا میان ۴_۳.۵ بوده و تعداد آنها ۱۴۰_۱۲۰ عدد در هر متر میباشد. کارتنهای تولید شده توسط فلوت C تحمل حداکثر ۱۲ کیلوگرم را دارند.
فلوت E: کارتنها و جعبه های تولید شده از این نوع فلوت برای مصارفی همانند جعبه کفش استفاده میشوند که مقاومت خوبی در برابر فشار و له شدگی داشته و جعبه ها را در برابر چنین آسیب هایی حفظ میکنند.
ضخامت این فلوت چیزی میان ۲_۱ میلی متر بوده و شمارش کنگره های آن ها ۳۲۰_۲۹۰ عدد در هر متر میباشد. این کارتن ها برای مواردی استفاده میشوند که ظرافت برای تولید کننده اهمیت دارد.
فلوتF: فلوت F یکی از کم کاربرد ترن فلوت در کارتن سازی میباشد زیرا مقاومت آن نسبت به فلوت های دیگر بسیار پایین است و برای بسته بندی های ادکلن، اسپره و لوازم آرایشی استفاده میگردد. این فلوت با ضخامت ۰.۸ میلی و تعداد کنگره ۴۲۰ عددی، جزو کوچک ترین فلوت های کارتن قرار گرفته اند.
انواع لایه های کارتن
کارتن ها در انواع متفاوتی به تولید میرسند که میتوان به سینگل فیس، ۳ لایه، ۵ لایه و ۷ لایه اشاره کرد که پر مصرف ترین نوع آنها سه لایه و پنج لایه است که برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند، در ادامه درباره آنها توضیحاتی را خواهبم داد.
سینگل فیس: که شماره یک در تصویر است از یک لایه ورق و یک لایه فلوت استفاده شده که فقط برای کارتن های لمینتی استفاده میشوند زیرا یک لایه مقوا نیز بر روی آن قرار گرفته که از تکان خوردن فلوت جلوگیری کند و بیشتر از فلوت های b و c استفاده میشوند. که بهتر است بدانید هر چه فلوت کارتن مقاوم تر باشد بسته بندی نیز با کیفیت تر است.
کارتن سه لایه: این نوع کارتن از دو سطح ورق و یک لایه فلوت تشکیل میشود. این فلوت بین میتواند از نوع B,C,E است که هر یک به ترتیب کیفیت طبقه بندی میشوند. بعنوان مثال فلوت b برای بسته بندی هایی که قرار است محصولات سنگین تر درونشان قرار بگیرد، استفاده میشوند.
ورق سه لایه در ساخت کارتنهای متعددی کاربرد دارد که میتوان برای نمونه کارتن پستی، کارتن محصولات تولیدی صنایع غذایی و اسباب کشی اجسام کم وزن را نام برد. همچنین امروزه از ورق سه لایه برای ساخت جعبه کفش و کارتن لوازم آرایشی و دارویی استفاده میشود.
ویژگیها:
- قیمت مناسب و به صرفه
- حمل و نقل آسان
- موارد مصرف متعدد (بسیار پر کاربرد)
کارتن پنج لایه: این کارتن از 3 سطح ورق و دولایه فلوت ساخته میشود که به دلیل آنکه دوبل شده است مقاومت بیشتری را نسبت به فلوت سه لایه ایجاد کرده و میتواند برای محصولاتی که حساسیت بیشتری در برابر شکستگی و ضربه دارند، ایمن سازد. فلوت های این نوع کارتن ترکیبی از انواع EB, EC, BC میباشند که از معمول ترین ترکیب های موجود در بازار های فعلی است.
معمولاً ورق پنج لایه در ساخت کارتنهایی از قبیل: کارتن مرغ، کارتن صنعتی صنایع دستی و ظروف به کار میرود. همچنین ورق پنج لایه برای حمل اشیا سنگین در اسبابکشی نیز استفاده فراوانی دارد.
ویژگیها:
- انعطافپذیری بالا در محافظت از اشیای بزرگ و سنگین
- دوام و ماندگاری بسیار بالا نسبت به ورق سه لایه
- مقاومت بالا در برابر رطوبت
- به نسبت میزان استقامت و وزن از قیمت مناسبی برخوردار است
- حمل و نقل آسان همراه با آسودگی خاطر
- قدرت حمل کالا در بازه ۱۵ الی ۴۵ کیلوگرم
- مناسب برای انبار کردن محصولات روی هم برای مدتی نسبتا طولانی
کارتن هفت لایه: این کارتن از 4 سطح ورق و سه لایه فلوت ساخته میشود که به دلیل آنکه سوبل شده است مقاومت بسیار بالایی داشته و میتواند برای محصولاتی که حساسیت بیشتری در برابر شکستگی و ضربه دارند، ایمن سازد. فلوت های این نوع کارتن ترکیبی از انواع EB, EC, BC میباشند. ولی به طور کلی تولید و استفاده از آن در بازار ایران بسیار کم می باشد.
کارتنهای هفت لایه برای چه محصولاتی استفاده میشوند؟
این کارتنها برای لوازم بسیار سنگین لوازم خانگی همانند: یخچال، فریزر، کولر، ماشین لباسشویی ۹-۷ کیلویی و ابزار آلات صنعتی سنگین و بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند.
"ورق از لحاظ ساختار از چند لایه با لایه های میانی فلوت بر اساس یکی از انواع A ، B ، C ، E، F تشکیل شده است. نوع هر فلوت به تعداد کنگرههای آن در هر متر بستگی دارد. لایههای رویین و زیرین ورق میتوانند از کاغذهای کرافت، لاینر (ایرانی)، تست لاینر (شبه کرافت) و یا انواع کاغذهای تاپ وایت ساخته شوند. "
جعبههای کارتنی ساخته شده توسط انواع ورق، امروزه استفاده فراوانی در صنعت بستهبندی دارند. این محبوبیت بدلایل زیادی بوجود آمده است که میتوان مهمترین آنها را استقامت بالا، هزینه مناسب، قابلیت بازیافت دانست.
در این مقاله در مورد انواع ورق کارتن و همچنین انواع ورق کنگرهدار صحبت شد. اگر در زمینه بستهبندی محصولاتتان یا انتخاب نوع چاپ از جمله چاپ افست روی کارتن، لمینت و … نیاز به مشاوره دارید، میتوانید با کارشناسان شرکت کارتن سازی آسا کارتن تماس بگیرید. به این ترتیب از مشاوره رایگان کارشناسان خبره بهرهمند میشوید